Universitatea din Tokio a manipulat notele de la testul de admitere mai bine de un deceniupentru a se asigura că mai mulți bărbați devin doctori. În urma unei investigații, conducerea universității își cere scuze în mod public, scrieThe Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Universitatea de medicină și-a cerut în mod public scuze pentru acțiunile sale discriminatorii după ce o investigație internă a confirmat că rezultatele examenului de admitere erau constant fabricate pentru a asigura un grad mai mare de ocupare a locurilor de școlarizare de către bărbați.

Reprezentanții universității susțin că astfel de situații nu ar trebui să se ivească și că, în viitor, vor asigura o procedură de admitere transparentă și corectă. Aceștia au declarat că vor lua în considerare chiar admiterea retroactivă a celor care ar fi trecut cu succes de examen, însă nu au explicat care ar fi mecanismul prin care se dorește a se realiza această rectificare.

Universitatea de Medicină din Tokio a manipulat rezultatele examenului de admitere începând cu 2006 sau chiar mai devreme, după cum arată dovezile făcute publice de avocații implicați în această investigație.

În urma investigației reiese că notele de la prima tranșă de evaluare au fost scăzute cu un procent de 20% în cazul tuturor candidaților, pentru ca ulterior bărbații să primească cel puțin 20 de puncte. Excepție au făcut acei candidați care au picat în prealabil examenul de patru ori.