O universitate de medicină din Tokio a micșorat ani întregi notele de la examenele de admitere susținute de candidați de gen feminin pentru a le împiedica admiterea și pentru a crește numărul de bărbați înrolați în programe doctorale, citează The Telegraph.

HotNews.roFoto: Hotnews

Shinzo Abe, prim ministrul Japoniei, a promis că va face o prioritate din crearea unei societăți ,,în care femeile pot străluci”, însă acestea simt că se confruntă în continuare cu discriminarea în ceea ce privește oportunitățile de angajare și reintegrarea în piața muncii după concediul de maternitate, în ciuda faptului că rata de nașteri este în continuă scădere în Japonia.

Modificările notelor de la examene au fost descoperite în urma unei investigații interne pornite după acuzații de primire de mită care au apărut în această primăvară privitoare la procedurile de admitere la Universitatea de Medicină din Tokio, relatează cotidianul Yomiuri Shiumbun, citat de The Telegraph.

Începând cu 2011, universitatea a început să micșoreze notele aplicanților de sex feminin cu aproximativ 30%, după ce numărul femeilor admise a crescut semnificativ în 2010. Purtătorul de cuvânt al universității, Fumio Azuma, spune că o investigație internă a fost deja începută pentru a ancheta acuzațiile de mită care îl vizează și pe fiul unui reprezentant al Ministerului Educației, care a susținut admiterea la medicină în această primăvară. Investigația se va extinde, însă, pentru a putea fi anchetate și modificările ilegale ale notelor candidatelor de gen feminin.