O postare făcută pe Facebook de Poliția italiană a dus la dezlegarea misterului dispariției schiorului Henri Le Masne acum 64 de ani, în Alpi, relateazăThe Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Rămășițe umane și echipament de schi au fost găsite în 2005 la peste 3.000 de metri în zona de schi Valtournenche, în regiunea Aosta, aproape de granița cu Elveția.

Investigatorii italieni au estimat că bărbatul ar fi avut o înălțime de 1,75 m și o vârstă de aproximativ 40 de ani, iar moartea ar fi survenit în primăvară.

De asemenea au găsit ochelari, un ceas și bucăți de tricou cu inițialele celui decedat.

Pentru că Poliția nu făcea progrese în identificarea bărbatului, procurorul din Aosta a decis în iunie să posteze fotografii cu echipamentul de schi al bărbatului pe Facebook, cerând astfel internauților să distribuie știrea, mai ales în Franța și Elveția.

O franțuzoaică, Emma Nassem, a auzit povestea la radio și a spus că bărbatul ar putea fi unchiul său, Henri Le Masne, născut în 1919, care a dispărut în timpul unei furtuni în timp ce schia aproape de muntele Matterhorn în 1954.

Roger Le Mesne, fratele mai tânăr al lui Henri, care are acum 94 de ani, de asemenea a spus că rămășițele găsite de poliția italiană ar putea fi ale lui Henri.

Poliția a spus că fotografiile furnizate de familie cu Henri arată că ochelarii sunt la fel cu cei găsiți de anchetatori.

Un test DNA a confirmat ulterior că este vorba de una și aceeași persoană.