Președintele Donald Trump a încălcat, vineri, în doar câteva minute cel puțin două reguli de protocol în timpul întâlnirii sale cu Regina Elizabeta a II-a a Marii Britanii de la Castelul Windsor, relatează presa britanică.

Trump i-a intors spatele reginei Elizabeta a II-aFoto: Captura video

Președintele american a fost criticat pe rețelele de socializare pentru că a mers în fața reginei, întorcându-i spatele, lucru interzis de regulile casei regale, după ce Elizabeta a II-a l-a lăsat pe Trump să aleagă partea pe care să meargă alături de ea.

De asemenea, acesta nu s-a înclinat așa cum s-ar fi cuvenit, dar a fost criticat și pentru că era descheiat la sacou.

Întâlnirea dintre cei doi a avut loc în timp ce sute de mii de britanici au protestat în stradă față de politicile liderului american.

Președintele american a sosit ieri seară la Londra, stârnind controverse în urma apariției unui interviu acordat The Sun în care a spus că negocierileLondrei cu Bruxellesul pe tema Brexit ar bloca orice viitor acord comercial între Marea Britanie şi Statele Unite.

Ulterior însă, Trump a declarat că este de acord cu orice abordare ar avea premierul britanic, Theresa May, în negocierile privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, părând să se distanţeze de afirmaţiile făcute în interviu.