Președintele venezuelean, Nicolas Maduro, l-a numit miercuri pe vicepreședintele SUA, Mike Pence, "viperă" și a promis că va învinge încercările Washingtonului de a-l înlătura de la putere, informează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pence, care efectuează un turneu prin America Latină, încearcă să stimuleze presiunea regională asupra Venezuelei dupărealegerea lui Maduro în funcția de președinte in luna mai, în urma unui vot pe care SUA îl consideră fraudulos.

"De fiecare dată când vipera Mike Pence deschide gura, mă simt mai puternic. V-am învins și vă vom învinge oriunde v-ați afla", a declarat liderul socialist Nicolas Maduro.

Maduro insistă că SUA încearcă să îi răstoarne guvernul pentru a profita de petrolul și bogăția minerală a națiunii OPEC și acuză Washingtonul de conducerea unui "război economic" împotriva Venezuelei.

Președintele american, Donald Trump,a impus sancțiuni economice asupra lui Maduroși membrilor cabinetului său, pe fondul acuzațiilor de subminare a democrației și încălcare a drepturilor omului.