Ministrul italian de Interne, Matteo Salvini, a avertizat sâmbătă că navele operate de ONG-uri care au la bord migranţi nu vor primi acces în porturile italiene, scrie News.ro citând Politico.

Matteo SalviniFoto: Agerpres/EPA

"Italia nu mai doreşte să fie un complice al traficanţilor de carne vie şi să contribuie la imigraţia ilegală", a afirmat Salvini, liderul partidului de extremă-dreaptă Liga Nordului.

Peste 600 de migranţi sunt aşteptaţi pe ţărmurile italiene sâmbătă, la bordul unor nave italiene, britanice şi americane, conform unui comunicat emis de Ministerul de Interne italian.

"Spun acest lucru ca tată şi ca ministru, ei ar putea ataca şi ameninţa cât doresc, dar nu voi renunţa şi fac acest lucru pentru binele tuturor", a adăugat Salvini.

Un lider al unui ONG german care lucra la bordul uneia dintre nave l-a atacat pe Salvini, susţinând pe Twitter că "fasciştii" le fac reclamă.

Salvini a răspuns rapid, declarând că afirmaţia este "absurdă" şi că "zilele bune" pentru migranţi şi organizaţiile de caritate s-au încheiat.

Liderul ONG-ului şi-a şters apoi postarea şi a declarat: "Nu, Matteo Salvini nu este un fascist".

Citește și:

Vicepremierul italian Salvini: "Centrele pentru repatriere vor fi închise, astfel migranţii nu se vor mai plimba prin oraş"

Salvini dă un ultimatum UE: "Ori ne ajută, ori vom găsi alte variante. Italia nu este o tabără pentru migranţi"

Este Matteo Salvini adevăratul premier italian? Cine este omul forte al momentului

Se adâncesc divergențele în Europa: Kurz anunță o axă a ministrilor de Interne din Germania, Italia și Austria împotriva migranților