''Nu există baghete magice. Însă e nevoie să lansăm un semnal concret şi este nevoie de bun simţ. Problema debarcărilor, acceptarea a sute de mii de 'non-refugiați' nu mai poate continua să fie exclusiv o problemă italiană. Ori Europa ne dă o mână de ajutor pentru a garanta siguranţa țării noastre, ori vom alege alte modalităţi". Ministrul de interne Matteo Salvini a ales să explice pe Twitter faptul că fenomenul fluxurilor migratoare nu trebuie gestionat doar de Italia, ci şi de ceilalţi parteneri europeni., potrivit RaiNews, citat de Rador.

HotNews.roFoto: Hotnews

De asemenea, ministrul a subliniat faptul că marţi la Luxemburg, va avea loc mult aşteptatul summit al miniștrilor de interne ai UE, reuniune unde se va discuta şi despre revizuirea acordurilor de la Dublin, în special în ceea ce privește migranții. Și avertizează că ţara sa nu va fi de acord cu aceste modificări care ar penaliza Italia și alte țări mediteraneene. Iar Salvini avertizează pe Twitter: ''Italia nu poate fi transformată într-o imensă tabără de refugiați''.

Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas, răspunde: deciziile pot fi luate cu majoritate calificată, aşa cum se prevede în mod legal, însă „poziția fermă a Comisiei Europene“ cere ca reformarea Tratatului de la Dublin să fie efectuată prin intermediul unui ''acord comun''.

De asemenea, noul ministru de interne a răspuns acuzaţiei finanțatorului George Soros, care, fiind invitat la festivalul de jurnalism din Trento, a afirmat că Liga Nordului se află pe statul de plată al lui Putin: „Niciodată nu am luat un ban, un euro, o rublă de la Moscova. Mă ruşinez de faptul că un speculant lipsit de scrupule precum dl Soros este invitat să vorbească în Italia".

„Nimeni nu intenţionează să anuleze legile privind avortul sau uniunile civile, a asigurat Salvini. Italienii, atât cei heterosexuali, cât şi cei homosexuali, vor să aibă mai mai puține taxe, o justiție mai rapidă și mai multă siguranță. Nu-mi cer alte lucruri", a declarat noul ministru de interne și vice-prim-ministru, Matteo Salvini intervievat pe RTL.