Reuniunea Consiliului NATO-Rusia (NRC) are loc pe 31 mai 2018 la Bruxelles, la nivel de ambasadori, fiind prima întâlnire de acest tip între cele două părţi în anul în curs, relatează Agerpres, citând AFP şi DPA.

Militari americani cu vehicule blindate Stryker in RomaniaFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Conform AFP, agenda întâlnirii ar urma să fie dedicată conflictului din estul Ucrainei, unde Rusia este acuzată că-i sprijină pe separatiştii proruşi.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat recent cotidianului german Der Spiegel, conform DPA, că dialogul poate ajuta la reducerea divergenţelor între Rusia şi Alianţa Nord-Atlantică. "Este important să discutăm cu Rusia", susţine secretarul general al NATO, conform AFP.

Consiliul NATO-Rusia are loc în contextul în care NATO pregăteşte summitul său din luna iulie de la Bruxelles. Secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, a declarat la 28 mai 2017, conform AFP, că reuniunea la nivel înalt de la Bruxelles din iulie se va concentra asupra disuasiunii, modernizării Alianţei, a relaţiilor sale cu UE şi a proiectelor sale în materie de apărare, dar şi asupra măsurilor ce vizează "gestionarea" relaţiilor cu Rusia.

Potrivit NATO, reuniunea Consiliului NATO-Rusia, cea de a şaptea din ultimii doi ani, se va desfăşura cu uşile închise.

Citește și:

NATO va purta discuții cu Rusia pentru prima dată după Salisbury