Parchetul Federal din Belgia a catalogat drept ”asasinat terorist” atacul de marți din Liege în care un bărbat a omorât trei persoane, relatează AFP. Autorul atacului a făcut obiectul a făcut obiectul unei anchete pentru fapte teoriste și de asemenea este suspectat că ar fi comis o crimă în noaptea precedentă atacului.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE ”Faptele sunt calificate drept asasinat terorist şi tentativă de asasinat terorist”, a declarat în faţa presei o purtătoare de cuvânt a Parchetului Federal, Wenke Roggen, deoarece ”primele elemente ale anchetei arată că ar putea fi vorba despre un atentat terorist”.

Printre aceste elemente, se află, potrivit acesteia, ”modul de operare la care Statul Islamic îndeamnă cu regularitate pe Internet”.

Bărbatul în vârstă de 31 de ani ”este suspectul unei crime în On, aproape de Marche-en-Famenne”, a spus purtătoarea de cuvânt al Parchetului Federal, Wenke Roggen, într-o conferință de presă.

Benjamin Herman, eliberat luni din închisoarea Lantin, a ucis doi polițiști și un trecător marți dimineață în orașul belgian Liege înainte să fie împușcat mortal de forțele de ordine.

Incidentul ar fi urmarea unei întorsături neprevăzute a unui control al poliției. Acesta era înarmat doar cu un cuțit dar a pus mâna pe arma unui polițist înainte să tragă.

Născut în 1982, el a primit o permisie, fiind încarcerat pentru infracțiuni de drept comun. Potrivit altor deținuți, el era retras și violent. Anchetatorii urmează acum pista radicalizării în închisoare, cum s-a întâmplat și în multe alte cazuri.

Surse din poliție, citate în presa locală, afirmă că l-ar fi auzit pe bărbat strigând "Allahu Akbar".