Un bărbat înarmat a ucis doi polițiști marți dimineață în orașul belgian Liege înainte să fie împușcat mortal de forțele de ordine, potrivit Reuters. Un trecător a fost omorât și el de gloanțe, iar alți doi polițiști au fost răniți, potrivit presei belgiene.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 14.35Procurorii belgieni consideră că uciderea celor două polițiste și a civilului reprezintă un incident terorist, a spus procurorul orașului într-o conferință de presă, potrivit Reuters. El a spus că bărbatul le-a atacat pe cele două din spate cu cuțitul, a luat arma unei dintre ele și le-a împușcat mortal. De asemenea, a ucis cu arma un tânăr care era pasager într-o mașină parcată. Ulterior, s-a refugiat într-o școală și a murit în schimbul de focuri în care au fost răniți și alți polițiști.

UPDATE 13.45Potrivit postului RTBF, atacatorul se numește Benjamin Herman iar incidentul ar fi urmarea unei întorsături neprevăzute a unui control al poliției. La început, Herman, eliberat luni din închisoarea Lantin, era înarmat doar cu un cuțit dar a pus mâna pe arma unui polițist înainte să tragă. Născut în 1982, el a primit o permisie, fiind încarcerat pentru infracțiuni de drept comun. Potrivit altor deținuți, el era retras și violent. Anchetatorii urmează acum pista radicalizării în închisoare, cum s-a întâmplat și în multe alte cazuri.

UPDATE 12.56 Potrivit ziarului belgian La Libre, care citează surse din poliție, atacatorul a strigat ”Allahu Akbar” înainte să fie împușcat. Publicația citată scrie și că, la un moment dat, atacatorul a luat ostatică o femeie de serviciu într-un liceu.

AFP a transmis inițial că atacatorul a fost reținut de poliție.

Potrivit unei purtătoare de cuvânt a parchetului local, pe lângă cei doi polițiști uciși alți doi au fost răniți. Circumstanțele schimbului de focuri este încă ”neclar”, a spus ea.

Poliția Liege a scris pe Facebook despre ”o luare de ostatici”.