Vladimir Putin a spus, vineri, că va respecta Constituția Rusiei care interzice efectuarea consecutivă a mai mult de două mandate prezidențiale, ceea ce înseamnă că nu va mai candida în 2024, când expiră mandatul său actual, relatează Reuters.

Vladimir PutinFoto: en.kremlin.ru

Declarațiile sale, făcute reporterilor la un forum economic din Sankt Petersburg și difuzate pe televiziunea de stat, nu sunt o surpriză și nu înseamnă neapărat că el va renunța la putere peste șase ani.

Putin s-a mai retras o dată din funcția de președinte în 2008, după ce își dusese până la capăt două mandate consecutive, iar timp de patru ani a ocupat funcția de premier. Însă în 2012, Constituția nu l-a mai oprit și a candidat din nou pentru funcția de președinte câștigând alegerile.

”Mereu am respectat cu strictețe constituția Federației Ruse", a spus Putin, când a fost întrebat dacă și când va părăsi funcția.

"În constituție este clar că nimeni nu poate servi mai mult de două mandate consecutive ... intenționez să respect această regulă", a spus Putin.

Putin a câștigat cu ușurință realegerea în martie, prelungindu-și mandatul cu șase ani - ceea ce îl va face liderul cel mai longeviv al Moscovei de la dictatorul sovietic Josef Stalin.

Citește și:

Alegeri Rusia 2018 Putin castiga cu peste 75% dintre voturi. Profilul liderului de la Kremlin ales pentru al patrulea mandat de presedinte