Preşedintele italian Sergio Mattarella l-a însărcinat miercuri pe Giuseppe Conte, un jurist necunoscut publicului, propus de reprezentanţi politici antisistem şi extrema dreaptă, să formeze viitorul Guvern, după 80 de zle de negocieri în urma alegerilor legislative, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Preşedintele Republicii Sergio Mattarella l-a primit în această (miercuri) după-amiaza pe profesorul Giuseppe Conte, căruia i-a dat mandat să formeze Guvernul”, a declarat pentru presă secretarul general al preşedinţiei Ugo Zampetti.

Misterul studiilor lui Conte la Universitatea din New York

În CV-ul publicat de Asociația Avocaților Publici Italieni este scris că Giuseppe Conte și-a perfecţionat studiile juridice şi la Universitatea din New York, ''în 2008 și 2009''. Însă un purtător de cuvânt al institutului, Michelle Tsai, a declarat că în registrele academice nu există nicio urmă a numelui acestuia, precizând că Giuseppe Conte „ar fi putut frecventa cursuri de una până la două zile care nu sunt înregistrate în registre".

Într-un alt curriculum, cel trimis la Camera Deputaților pentru alegerea membrilor Consiliul de Administrație al Președinției, Conte a declarat că în perioada cuprinsă între anii 2008 - 2012 a petrecut în fiecare vară cel puțin o lună la universitatea americană“. Numai că din verificările efectuate de corespondentul Italiei la New York Times, Jason Horowitz, numele acestuia nu apare în registrele academice.