Tabăra Laurel sau Yanny? Chiar și Casa Albă a cedat în fața acestui fenomen viral pe internet, postând un scurt video în care Donald Trump, fiica sa Ivanka și vicepreședintele Mike Pence spun ce cuvânt aud, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Un licean din statul american Georgia a postat pe internet un clip audio după ce a fost intrigat de modul diferit în care oamenii percep un cuvânt de două silabe: unii aud "Yanny", alții "Laurel".

Casa Albă a postat joi seara, pe contul său de Twitter, mesajul: "#Laurel? #Yanny? Sau...", postând un videoclip de 45 de secunde care începe cu Ivanka Trump care ascultă la smartphone cuvântul care pasionează planeta. "E foarte clar: Laurel", spune ea.

În total, 12 persoane sunt filmate răspunzând la întrebare, unii cu umor, cum e cazul consilierei Kellyanne Conway.

"E Laurel ... dar aș putea să eschivez și să deviez spre Yanny dacă aveți nevoie de asta", spune cea care a făcut celebră expresia "fapte alternative" pentru a apăra afirmațiile - evident eronate - ale executivului.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, a intrat și ea în joc. Interlocutorul său, care nu apare în imagini, îi spune: "Sarah, se spune că auziți Laurel, ce răspundeți?".

"Evident, aveți informații de la CNN pentru că e un Fake News. Aud doar Yanny", a răspuns ea, referindu-se la televiziunea frecvent calificată drept Fake News de președintele american.

Donald Trump, așezat în spatele celebrului "Resolute desk" din Biroul Oval, încheie inregistrarea video: "Aud covfefe".

Acesta a folosit acest cuvânt inexistent în 31 mai 2017 într-un tweet devenit celebru și care a stârnit semne de întrebare și sarcasme.