Fotografiile realizate din satelit arată că lucrările de demolare a poligonului de teste nucleare din Coreea de Nord au început, cu puțin timp înainte de summitul istoric dintre Kim Jong-un și Donald Trump, potrivit informațiilor furnizate de o organizație de monitorizare din SUA, scrieThe Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Într-o mișcare salutată atât de Washington, cât și de Seul, Coreea de Nord s-a angajat să "distrugă" complet poligonul de testare nucleară Punggye-ri, o ceremonie simbolică fiind programată să aibă loc între 23 și 25 mai, în fața mass-mediei străine.

Poligonul Punggye-ri, situat în nord-estul țării, a fost locul tuturor celor șase teste nucleare din Coreea de Nord - cel mai recent și cel mai puternic fiind cel din septembrie anul trecut, despre care Pyonyang a spus că este o bombă cu hidrogen.

Coreea de Nord a promis să distrugă poligonul de testare după ce liderul Kim Jong-un a declarat luna trecută că forța nucleară a țării a fost completată și că nu mai este nevoie de Punggye-ri.

Site-ul38 Northa raportat marți că imaginile captate prin satelit în data de 7 mai au arătat "prima dovadă a faptului că demolarea poligonului de testare se află deja în plină desfășurare".

Summitul istoric dintre Coreea de Nord și SUA va avea loc în Singapore, pe 12 iunie. Întâlnirea cu Donald Trump "ar fi o întâlnire istorică" și un "prim pas excelent în promovarea dezvoltării pozitive în peninsula coreeană și construirea unui viitor frumos", a declarat liderul de la Phenian, citat de presa nord-coreeană.