Șoferul camionetei care a intrat în pietoni luni, la Toronto, ucigând zece persoane, l-aimplorat pe polițistul care a mers să îl imobilizeze să îl împuște, înainte ca acesta să fie arestat, relateazăTelegraph.co.Alek Minassian a fost inculpat oficial marți de crimă cu premeditare, însă motivele sale rămân un mister, relatează AFP.

Atacatorul din TorontoFoto: Captura YouTube

Alek Minassian, un student în vârstă de 25 de ani și originar din Richmond Hills, la periferia Toronto, a pretins că are un pistol în mână și i-a cerut polițistului care a intervenit pentru a-l aresta să îl împuște în cap.

”Omoară-mă!” și ”Împușcă-mă în cap!”, a strigat acesta.

Polițistul i-a spus să se pună la pământ și l-a imobilizat.

Mark Saunders, șeful poliției din Toronto, a spus că "acest act pare clar deliberat", dar nu pare să fie un act de terorism.

Minassian a fost inculpat pentru crimă cu premeditare, după o audiere care a durat câteva minute într-un mic tribunal din cartierul North York din Toronto. De asemenea, acesta este acuzat și de 13 tentative de ucidere.

Premierul canadian Justin Trudeau le-a cerut marţi canadienilor ”să nu trăiască în frică”, la o zi după ”atacul nebun” comis de Minassian, relatează News.ro, citând AFP.

”Nu ar trebui să începem să trăim în frică, în incertitudine” zilnic, ”atunci când ne plimbăm prin oraşele noastre”, a declarat Justin Trudeau înaintea unei reuniuni a Consiliului de Miniştri la Ottawa.

”Canadienii din întreaga ţară sunt şocaţi şi întristaţi de acest atac nebun”, a adăugat şeful Guvernului.

”Ar trbui să rămânem o ţară deschisă, liberă şi să ne simţim confortabil în valorile noastre şi vom continua să fim astfel”, a spus el.

Justin Trudeau a îndemnat ”să se reflecteze la consecinţele schimbării lumii noastre şi să facem tot ceea ce putem pentru a asigura securitatea concetăţenilor noştri”.

Premierul a subliniat, aşa cum a făcut şi ministrul său însărcinat cu Securitatea Publică, Ralph Goodale, cu o zi înainte, că acest act ”nu are legătură cu securitatea naţională”, îndepărtând de fapt un atac de natură teroristă.

Citește și: