Lanțul de cafenele Starbucks a anunțat marți inchiderea tuturor unităților sale din Statele Unite în după-amiaza zilei de 29 mai, pentru a face cu angajații o instruire pe tema rasismului, după un val de indignare publică generat de arestarea a doi bărbați de culoare într-unul din localurile sale, relatează AFP.

StarbucksFoto: AGERPRES

În contextul în care o înregistrare video cu arestarea celor doi bărbați de culoare într-o cafenea Starbucks din Philadelphia, săptămâna trecută, a fost distribuită masiv pe rețelele de socializare, compania a indicat marți într-un comunicat că această instruire profesională are menirea să "prevină actele de discriminare în localurile noastre".

Ea "va fi acordată celor aproape 175.000 de angajați din întreaga țară și va face parte din procesul de integrare a noilor noștri angajați", a adăugat Starbucks.

Pe durata acestei pregătiri, angajaților li se va oferi "un program menit să corecteze prejudecățile rasiste, să promoveze integrarea, să prevină discriminarea și să asigure că oricine se află în interiorul unui Starbucks se simte în siguranță și binevenit", a mai explicat compania.

Peste 8.000 de cafenele Starbucks din Statele Unite vor fi închise cu această ocazie, potrivit grupului.

Directorul general al Starbucks, Kevin Johnson, a prezentat scuze, luni, după valul de indignare provocat de acest eveniment și a afirmat că grupul a început "o revizuire completă a practicilor sale".