CEO-ul Starbucks și-a cerut scuze pentru arestarea "condamnabilă" a doi bărbați negri pentru că au intrat să aștepte un prieten în cafenea. Bărbații au fost arestați când un manager s-a plâns că cei doi barbați nu au făcut consumație, potrivitBBC.

StarbucksFoto: Hotnews

Într-un interviu acordat luni, Kevin Johnson a declarat că managerul filialei din Philadelphia a părăsit compania. "Imprejurările legate de incident și ceea ce a urmat este condamnabil... au greșit", a declarat dl Johnson la ABC News luni dimineață. "Starbucks este ferm împotriva discriminării rasiale", a spus el în postul de blog.

O purtătoare de cuvânt a Starbucks spune că bărbații au fost de acord să se întâlnească cu domnul Johnson. Aceștia au fost eliberați la scurt timp după arestare.

În weekend și luni, au avut loc proteste care au întrerupt activitatea cafenelei unde a avut loc incidentul. "Nu vrem că Starbucks să facă vreun ban astăzi. Acesta este scopul nostru", a declarat pentru Associated Press Abdul-Aliy Muhammad, unul dintre organizatorii protestului.

Reggie Shuford, director executiv al ACLU (American Civil Liberties Union) din Pennsylvania, a spus: "Negrii din Philadelphia se confruntă cu discriminări zilnice chiar și când încearcă pur și simplu să-și facă treaba. "Acest incident arată că poporul negru nu poate "aștepta atâta timp cât este negru".