Patru avioane de vânătoare Tornado ale Forțelor Aeriene Britanice au participat la bombardamentul de vineri spre sâmbătă din Siria, alături de forțe americane și franceze. Avioanele Tornado, înarmate cu rachete Storm Shadow, au decolat de la baza aeriană Akrotiri din Cipru și au atacat o unitate de stocare a armelor chimice, situată la vest de orașul Homs.

Avioanele de vanatoare Tornado ale RAFFoto: Captura YouTube

Cele patru avioane de vânătoare Tornado au fost acompaniate în misiune de o aeronavă Voyager pentru realimentare în aer.

Avioanele au lansat rachete Storm Shadow asupra unei unități militare - o fostă bază de rachete - la vest de orașul sirian Homs.

„O analiză atentă a fost realizată pentru a determina unde ar trebui să lovească rachetele pentru a maximiza distrugerea substanțelor chimice stocate și pentru a minimiza riscurile de contaminare a zonei înconjurătoare. Unitatea care a fost lovită este localizată la o anumită distanță de orice zonă civilă cunoscută”, potrivit Ministerului Britanic al Apărării care a publicat imaginile cu pregătirea avioanelor.

SUA; Franța și Marea Britanie au lansat în noaptea de vineri spre sâmbătă un atac coordonat împotriva regimului de la Damasc. Peste 100 de rachete și bombe au fost lansate asupra unor instalații siriene unde se crede că ar fi fabricate și stocate arme chimice precum cele folosite în recentul atac din Douma.

Detalii: