Casa Albă a declarat vineri că SUA sunt convinse că Siria se află în spatele atacului chimic din localitatea Douma, după ce serviciile secrete le-ar fi demonstrat că afirmația Rusiei potrivit căreia atacul ar fi fost regizat nu este adevărată, notează Reuters.

Sarah SandersFoto: Wikipedia

"Serviciile secrete susțin contrariul. Nu pot trece peste acest lucru", a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sarah Sanders.

"Suntem destul de siguri că Siria este responsabilă", a mai adăugat aceasta, spunând că eșecul Rusiei de a opri Siria a fost "o parte a problemei".

Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, a susținut vineri că prezumtivul atac chimic de săptămâna trecută din Siria a fost "regizat"de "serviciile speciale ale unui stat rusofob", fără a specifica însă la ce țară se referă.

"Dispunem de dovezi irefutabile că e vorba de o nouă punere în scenă și că serviciile speciale ale unui stat, care este în prezent în prima linie a unei campanii rusofobe, au participat la această regie", a spus Lavrov, într-o conferință de presă.