Președintele american Donald Trump a avertizat Rusia să fie pregătită pentru un atac cu rachete asupra Siriei, ca răspuns la prezumtivul atac cu arme chimice care a avut loc sâmbătă.

Donald TrumpFoto: Flickr

”Rusia promite că va doborî orice rachetă lansată deasupra Siriei. Fii gata Rusia, pentru ca vor veni, draguțe, noi și 'inteligente'! Nu ar trebui să fiți parteneri cu un animal ucigaș care își gazează poporul și se bucură de asta”, a scris Donald Trump, pe contul lui de Twiiter.

Donald Trump a adăugat, într-un nou mesaj pe Twitter, ca relațiile dintre Statele Unite și Rusia sunt „mai proaste în prezent decât au fost vreodată, inclusiv în timpul Războiului Rece”.

„Nu există niciun motiv pentru asta. Rusia are nevoie să o ajutăm cu economia, ceva ce ar fi foarte ușor de făcut, și avem nevoie ca toate națiunile să lucreze împreună. Să oprim cursa înarmării?”, a comentat Donald Trump.

Reacția Rusiei nu a întârziat să apară: „Rachetele inteligente ar trebui să zboare în direcția teroriștilor și nu în direcția guvernului legitim, care luptă de mai mulți ani împotriva terorismului internațional pe teritoriul său”, a scris pe Facebook purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse, Maria Zaharova.

Președintele american a anulat o vizită prevăzută la sfârșitul săptămânii în Siria pentru a continua sa gestioneze dosarul sirian.

La Consiliul de Securitate, două proiecte prezentate marți de ruși nu au reunit suficiente voturi pentru a fi adoptate.

Ambasadorul Rusiei la Națiunile Unite, Vasily Nebenzia, a justificat al 12-lea veto rusesc în șapte ani de conflict soldat cu peste 350.000 de morți prin voința de a „nu antrena Consiliul de securitate în aventuri”.

Iar Rusia, care are trupe în Siria, a avertizat că o intervenție militară americană ar fi „foarte, foarte periculoasă”.

Citește și: