Marine Le Pen şi alţi lideri ai partidelor populiste din Europa l-au felicitat pe Viktor Orban pentru victoria sa clară în alegerile parlamentare din Ungaria, scrie News.ro citând Daily Express.

Marine Le PenFoto: Agerpres

Le Pen, liderul Frontului Naţional din Franţa, a declarat într-o postare pe Twitter: "O victorie clară şi mare a lui Viktor Orban în Ungaria. Inversarea valorilor şi imigraţia în masă promovată de UE au fost din nou respinse. Partidele naţionaliste ar putea fi majoritare în Europa la viitoarele alegeri ale Parlamentului European în 2019".

Geert Wilders, liderul controversat al Partidului Olandez al Libertăţii, l-a felicitat şi el pe Orban pe Twitter: "Felicitări Viktor Orban pentru acest rezultat excelent. O victorie binemeritată!"

De asemenea, o membră importantă a partidului de extremă dreaptă Alternativa pentru Germania (AfD) şi-a arătat susţinerea faţă de premierul ungar: "Felicitări Viktor Orban! O zi nefericită pentru UE, o zi bună pentru Europa!".

După numărarea a 98% din voturi, partidul naţionalist condus de Orban, Fidesz, a obţinut 49,5% din voturi în alegerile legislative desfăşurate duminică în Ungaria.

Orban şi-a bazat campania pe o platformă anti-imigraţie şi a susţinut că partidele din opoziţie pun în pericol securitatea naţională şi creştinătatea, transformând Ungaria "într-o ţară a imigranţilor" pentru că doresc o alianţă mai apropiată cu Uniunea Europeană, ONU şi George Soroş.

Citiți și: