Fostul președinte catalan Carles Puigdemont a declarat sâmbătă că va rămâne în Berlin cât timp o justiția germană va delibera dacă îl va extrăda în Spania pentru acuzații privind gestionarea fondurilor publice, adăugând că speră ca până la urmă să poată să se stabilească în Belgia, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

O curte germană a respins joi cererea de extrădarepentru o altă acuzație, mai gravă, de rebeliune, pentru rolul lui Puigdemont în campania pentru independența regiunii catalane, o acuzație care i-ar putea aduce zeci de ani de închisoare.

”Dorința mea este să mă întorc în Belgia. Dar numai după încheierea procedurilor de aici, din Germania, nu înainte”, a declarat el jurnaliștilor din Berlin. ”Intenția mea este, bineînțeles, să rămân în Berlin. Este rezidența mea până al sfârșitul procesului”,a adăugat el.

Puigdemont, care a fugit din Spania în Belgia acum cinci luni după ce declarația de independență a administrației sale a dus la preluarea controlului direct al regiunii de către Madrid, a fost arestat luna trecută când intra în Germania pe baza unui mandat emis de Spania.