Iulia Skripal, otrăvită alături de tatăl său, fostul agent dublu rus Serghei Skripal, cu un agent neurotoxic la începutul lui martie în Anglia, a declarat joi că se simte „din ce în ce mai bine, zi de zi”, prima sa declarație după ce a fost internată în 4 martie, scrie AFP.

Serghei si Iulia SkripalFoto: Captura BBC

"M-am trezit acum mai bine de o săptămână și sunt fericită să spun că mă simt din ce în ce mai bine, zi de zi", a declarat femeia în vârstă de 33 de ani, citată într-un comunicat al poliției. "Sunt recunoscătoare pentru interesul pe care l-am stârnit și pentru numeroasele mesajele de susținere pe care le-am primit”.

"Sunt siguri că înțelegeți că toate aceste întâmplări pot fi destabilizatoare și sper că veți respecta viața mea privată și cea a familiei mele în perioada convalescenței”, a adăugat ea.

Iulia Skripal și tatăl său au fost găsiți inconștienți, în 4 martie, pe o bancă din Salisbury (sud-vest Angliei), unde trăia fostul spion, după ce fusese obiectul unui schimb de prizonieri între Moscova, Londra și Washington în 2010.

Potrivit ultimelor informații comunicate săptămâna trecută de spitalul din Salisbury, Serghei Skripal se află în continuare în stare critică dar stabilă.

Comunicatul poliției britanice vine după ce televiziunea publică rusească a difuzat joi o înregistrare audio, neautentificată, prezentată drept o convorbire telefonică între Iulia Skripal și verișoara sa Viktoria.

Prezentatorii talk-show-ului afirmă că au obținut această înregistrare din partea Viktoriei Skripal, dar recunosc că nu sunt în măsură să-i confirme autenticitatea.

În aceasta scurtă conversație difuzată în ediția talk-show-ului "60 de minute" la televiziunea Rossiya 1, cea care este prezentată drept Iulia Skripal vorbește normal și de o manieră destul de dezinvoltă, afirmând că ea și tatăl ei se recuperează și vor putea părăsi în scurt timp spitalul.