Televiziunea publică rusească a difuzat joi o înregistrare audio, neautentificată, prezentată drept o convorbire telefonică între Iulia Skripal, internată în Anglia după ce a fost otrăvită la începutul lui martie împreună cu tatăl său, Serghei, și verișoara sa Viktoria, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Prezentatorii talk-show-ului afirmă că au obținut această înregistrare din partea Viktoriei Skripal, dar recunosc că nu sunt în măsură să-i confirme autenticitatea.

În aceasta scurtă conversație difuzată în ediția talk-show-ului "60 de minute" la televiziunea Rossiya 1, cea care este prezentată drept Iulia Skripal vorbește normal și de o manieră destul de dezinvoltă, afirmând că ea și tatăl ei se recuperează și vor putea părăsi în scurt timp spitalul.

"Totul este bine, totul poate fi rezolvat, toată lumea e în faza de recuperare și în viață”, spunea cea care este prezentată ca fiind Iulia, adăugând că tatăl ei „se odihnește, doarme”.

"Sănătatea tuturor este normală, nu e nimic ireversibil. Voi putea ieși în curând. Totul va fi bine”, continuă vocea feminină.

Vara Iuliei, Viktoria Skripal, care locuiește în Rusia, a spus că a cerut o viză britanică pentru a-și vizita rudele la spitalul din Salisbury.

"Vika, nimeni nu îți va da viză”, spune vocea prezentată ca fiind a Iuliei.

Spitalul unde Serghei și Iulia Skripal sunt îngrijiți a anunțat recent că starea Iuliei „se ameliorează rapid”și că „nu mai este în stare critică„, iar tatăl său este în stare "stabilă".

Otrăvirea fostului dublu agent Serghei Skripal și a fiicei sale în data de 4 martie pe teritoriul britanic a provocat cea mai gravă criză dintre Rusia și Occident după Războiul Rece, generând un val de expulzări de diplomați, de ambele părți.

Londra acuză Moscova că se află în spatele acestei otrăviri, în timp ce Rusia neagă și denunță o provocare.