Moscova a transmis Marii Britanii că trebuie să reducă personalul diplomatic din Rusia cu încă peste 50 de persoane în contextul în care Kremlinul a expulzat deja 23 de diplomaţi britanici, ca răspuns la o decizie similară a Angliei în cazul otrăvirii fostului spion rus Serghe Skripal şi a fiicei sale, Yulia, la Salisbury pe 4 martie, a spus Ministerul rus de Externe, sâmbătă, relatează Reuters.

Serghei si Iulia SkripalFoto: Captura BBC

Rusia a expulzat deja 23 de diplomaţi britanici după ce relaţiile dintre Moscova şi Londra s-au deteriorat în urma otrăvirii fostului spion rus.

Londra spune că Moscova este responsabilă pentru atac, primul cunoscut în care a fost folosit un agent neurotoxic pe teren european din Al Doilea Război Mondial. Rusia neagă acuzaţiile şi acuză la rândul ei că acestea reprezintă un complot al ţărilor vestice pentru a sabota relaţiile cu Estul şi pentru a izola Moscova.

"Cerem paritate. Britanicii au cu 50 de diplomaţi mai mult decît ruşii", a spus sâmbătă purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova.

Zakharova aspus, întrebată dacă consideră că Londra ar trebui să reducă personalul cu încă fix 50 de angajaţi, aceasta a spus: "puţin peste 50".

Citeşte şi:

Cazul Skripal Moscova răspunde valului de expulzări ale diplomaților ruși: Un diplomat român a fost declarat persona non grata în Rusia / Londra are o lună pentru a-și reduce personalul diplomatic din Rusia