Starea de sănătate a Iuliei, fiica fostului spion rus Serghei Skripal, se îmbunătățește rapid, informeazăBBC. Iulia și tatăl sau au fost internați cu aproape patru săptămâni în urmă, după ce au fost otrăviți cu agentul neurotoxic Noviciok.

Serghei si Iulia SkripalFoto: Captura BBC

Iulia Skripal este acum conștientă și vorbește, anunță BBC, citând surse din spital. Tânăra a răspuns bine la tratament, însă continuă să primească îngrijiri de specialitate 24 de ore din 24, au spus medicii.

Cu toate acestea, Serghei Skripal rămâne într-o stare critică, dar stabilă.

Iulia și Serghei Skripal au fost internați pe 4 martie, după ce au fost găsiți leșinați pe o bancă din centrul comercial The Maltings din Salisbury.

Detectivii care investighează cazul otrăvirii cu agentul neurotoxic Noviciok a fostului spion rus Serghei Skripal și a fiicei sale, Iulia, au descoperit că cei doi ar fi fost otrăviti chiar în fața casei lor din Salisbury.Specialiștii care investighează otrăvirea au descoperit o concentrație mare a agentului neurotoxic pe ușa de la intrare a casei lor, potrivit declarațiilor oferite de surse din poliție.