Deputații socialiști din Parlamentul Republicii Moldova a părăsit ședința de plen de joi, scriedeschide.md.Deputații PSRM sunt nemulțumiți că propunerea lor de condamnare a Declarației adoptate pe 27 martie în Legislativul de la București nu a fost acceptată de majoritatea parlamentară.

Republica MoldovaFoto: Wikipedia

„Majoritatea parlamentară nu dorește să discute despre lichidarea statalității. În semn de protest față de politica de vasalitate și față de încercă de a lichida statul R. Moldova, PSRM părăsește sala de ședințe”, a spus socialistul Vlad Bătrâncea.

PSRM a cerut reconfirmarea votului pentru Declarația de inviolabilitate adoptată de Parlamentul R.Moldova în 2016 și condamnarea Declarației votate pe 27 Martie în Parlamentul Românie.

Totodată, socialiștii au cerut demisia președintelui Parlamentului, Andrian Candu, ca urmare a participării sale la ședința solemnă de la București. Propunerea socialiștilor nu a trecut, ea viind votată doar de deputații PSRM și cei comuniști.

Parlamentul României a adoptat luni, la finalul ședinței solemne dedicate celebrării a 100 de ani de la unirea cu Basarabia, o declarație prin care "dorința acelor cetățeni ai Republicii Moldova care susțin unificarea celor două state" este considerată "pe deplin legitimă" și în care se afirmă că "România și cetățenii ei sunt și vor fi întotdeauna pregătiți să vină în întâmpinarea oricărei manifestări de reunificare".