În timp ce peste 20 de țări, printre care și România, au anunțat că expulzează diplomați ruși în solidaritate cu Londra, după otrăvirea cu un agent neurotoxic a fostului spion rus Serghei Skripal în Marea Britanie, premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, si ministrul Afacerilor Externe, Winston Peters, spun că ar expulza spion ruși din țară, dacă ar exista, relateazaThe Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Guvernul Noii Zeelande a condamnat atacul asupra fostului spion rus și și-a exprimatt sprijinul în acțiunea internațională, dar spune că nu există așa ceva precum ”spioni ruși” în țară.

Ambasadorul rus în Noua Zeelandă a fost covocat la o întâlnire de către ministrul de Externe, "pentru a reitera îngrijorarea noastră serioasă" asupra atacului de la Salisbury.

"În timp ce alte țări au anunțat că expulzează spioni ruși nedeclarați, oficialii au anunțat că nu există persoane în Noua Zeelandă care să se potrivească acestui profil. Dacă ar exista, am fi luat deja măsuri ", a spus Ardern.

Ministrul Afacerilor Externe, Winston Peters, a condamnat clar atacul din Salisbury.

”Sprijinim Regatul Unit, laolaltă cu comunitatea internațională, și vom menține sub vizor atât posibile acțiuni viitoare precum și contactul apropiat cu partenerii noștri internaționali”, a spus acesta.

Citește și:

Dosarul Skripal: NATO va anunța, marți, măsuri în cazul otrăvirii fostului spion rus cu un agent neurotoxic