Există speculații conform cărora un înalt oficial nord-coreean ar fi sosit în mod neașteptat la Beijing și că ar fi vorba despre insuși liderul Kim Jong-un, scrieBBC.

Kim Jong UnFoto: KCNA

Agențiile de presă japoneze au raportat că o figură politică de profil înalt a sosit la Beijing cu un tren diplomatic nord-coreean, unde a fost întâmpinată de o securitate strictă.

Coreea de Sud a declarat că nu cunoaște identitatea oficialului, însă "urmărește cu atenție" situația. Totodată, analiștii sud-coreeni au spus că ar putea fi vorba și despre sora mai mică a lui Kim Jong-un, Kim Yo-jong, care a participat și la Jocurile Olimpice de iarnă din Coreea de Sud.

"Nu avem încă o confirmare, nu știm cine a călătorit la Beijing. Urmărim cu atenție situația, cu toate posibilitățile în minte", a precizat un oficial de la Seul.

Aceasta ar fi prima vizită internațională a liderului nord-coreean, de la preluarea mandatului în 2011.

Nu există încă niciun comentariu oficial din partea Chinei sau a Coreii de Nord, însă o astfel de vizită ar putea reprezenta o evoluție semnificativă.

Luna trecută, președintele american, Donald Trump, a acceptat o invitație fără precedent din partea omologului sau nord-coreean, iar o întâlnire va avea loc "până la sfârșitul lui mai".

Analiștii au declarat anterior că liderii Chinei și Coreii de Nord se vor întâlni, probabil, înainte că acest summit între SUA și Coreea să aibă loc. China este aliatul economic principal al Coreii de Nord.

Citește și: