Jandarmul francez care s-a oferit voluntar sa fie prizonier pentru eliberarea ostaticei detinute de un jihadist intr-un supermarket in Trebes, in sud-vestul Frantei, si-a lasat telefonul mobil deschis in timpul interventiei, permitand colegilor sai sa urmareasca desfasurarea incidentului si sa intervina cand au auzit focuri de arma, scrie Le Figaro.

Acesta fost grav ranit in urma asaltului lansat de fortele speciale ale politiei, dupa ce au auzit focuri de arma in interiorul supermarketului.

In varsta de 45 de ani, locotenent-colonelul conducea primul pluton de jandarmi care a intervenit la locul incidentului, dupa anuntarea luarii de ostatici.

Acesta s-a oferit imediat si voluntar sa fie luat ostatic de jihadist, pentru eliberarea unei femei retinuta de atacator.

Pe langa acest jandarm, doi alti militari ai fortelor speciale GIGN au fost raniti in timpul asaltului.

Potrivit unei surse din jandarmerie, interventia GIGN a durat mai putin de zece minute.

Ministrul francez de Interne, Gerard Collomb, a salutat „curajul„ locotenent colonelului. "Un act de eroism asa cum sunt obisnuiti jandarmii si politistii, angajati in serviciul securitatii cetatenilor nostri„, a declarat ministrul de Interne.