Ambasadorul britanic la Moscova Laurie Bristow a denuntat sambata otravirea lui Serghei Skripal, un fost dublu agent rus, si a fiicei sale, Iulia, pe 4 martie, in Anglia, drept un atac asupra valorilor internationale, relateaza News.ro, citand The Associated Press.

Bristow a facut aceste declaratii dupa ce a fost convocat la Ministerul rus de Externe pentru a fi informat ca Rusia expulzeaza 23 de diplomati, intre alte masuri de retorsiune, in urma expulzarii a 23 de diplomati rusi de la Londra.

"Vom face intotdeauna ceea ce este necesar pentru a ne apara pe noi, aliatii nostri si valorile noastre impotriva unui atac de acest fel, care nu este doar un atac impotriva Regatului Unit, ci impotriva sistemului de reguli internationale pe care toate tarile, inclusiv Rusia, isi fondeaza siguranta si securitatea", a declarat el pentru presa.

"Aceasta criza a fost provocata de un atac infiorator in Regatul Unit, o tentativa de asasinare a doua persoane, cu ajutorul unei arme chimice dezvoltate de Rusia si nedeclarata de Rusia la Organizatia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), asa cum Rusia este obligata sa faca in baza Conventiei asupra armelor chimice", a spus el.

Skripal si fiica sa se afla in continuare in stare critica dupa atacul de la 4 martie.

Un parlamentar rus a indemnat sambata Londra sa nu escaladeze criza dupa otravirea fostului spion rus.

Vladimir Jabarov, vicepresedintele Comisiei de Politica Externa din cadrul Camerei superioare a Parlamentului rus, a apreciat sambata, dupa ce Moscova a anuntat sanctiunile, ca "este posibil ca (Londra) sa continue sa raspuna", dar a dat asigurari ca "suntem pregatiti".

"Londra trebuie sa inteleaga ca asta nu va duce nicaieri, este inutil sa discute cu Rusia prin asemenea metode", a subliniat el, citat de RIA Novosti.