Ministerul rus de Externe a anuntat, sambata, expulzarea iminenta a 23 de diplomati britanici ca raspuns la o masura similara anuntata de Londra, dupa otravirea unui fost spion rus si a fiicei sale in Marea Britanie, relateaza AFP. De asemenea, Rusia a anuntat ca va pune capat activitatii institutiei British Council.

Serghei LavrovFoto: Captura YouTube

"Douazeci si trei de membri ai personalului diplomatic al ambasadei britanice la Moscova sunt declarate persona non grata si vor fi expulzati in saptamana", a declarat Sergei Lavrov.

Ambasadorul britanic la Moscova Laurie Bristow a fost convocat sambata la Ministerul rus de Afaceri Externe pentru a doua oara saptamana aceasta, din cauza crizei provocata de otravirea fostului spion rus Sergei Skripal si a fiicei sale.

Ambasadorul britanic la Moscova Laurie Bristow a denuntat sambata otravirea lui Serghei Skripal drept un atac asupra valorilor internationale.

De asemenea, Rusia a anuntat ca pune capat activitatii institutiei British Council.

Ministrul de Externe al Rusiei a spus ca activitatea Bristish Council "este oprita", referindu-se la organismul international britanic pentru relatii culturale si educatie.

Reaminim ca Marea Britanie a decis saptamana aceasta expulzarea a 23 de diplomati rusi din Anglia.

Ministrul rus al Afacerilor Externe, Sergei Lavrov, a spus vineri ca Rusia este hotarata sa expulzeze si ea diplomatii britanici, dupa ce Theresa May a hotarat sa expulzeze 23 de diplomati rusi din Anglia.