Minsitrul rus de externe Sergei Shoigu a declarat joi ca elemente ale scutului anti-racheta instalat de NATO in Romania, Polonia si Alaska sunt ca o “umbrela cu gauri”, informeaza agentiile de presa rusesti, citate de Reuters.

Ministrul rus al apararii, Sergei Shoigu, si Vladimir PutinFoto: kremlin.ru

"Se dovedeste ca umbrela anti-racheta are gauri in ea", a sustinut Shoigu.

Ministrul a spus ca “gaurile” au devenit evidente dupa ce presedintele Vladimir Putin a dezvaluit o serie de noi arme nucleare rusesti, tot joi. Shoigu a adaugat ca tarile NATO incearca sa atraga Rusia intr-o noua cursa a inarmarii, dar noile arme nucleare vor ajuta la evitarea unui astfel de scenariu.

Rachete "invincibile", minisubmarine cu propulsie nucleara ...Vladimir Putin a prezentat joi noile arme ale complexului militaro-industrial rusesc, avertizand Occidentul ca de acum trebuie sa "asculte" Rusia, scrie AFP.

"Nu am facut niciodata un secret din planurile noastre (...) Este chiar surprinzator ca, in ciuda tuturor problemelor noastre, Rusia a ramas prima putere nucleare. Nimeni nu voia sa ne vorbeasca, nimeni nu ne asculta. Ascultati-ne acum!", a spus presedintele rus, in timpul discursului anual in fata Parlamentului.