Un barbat fara casa, care a fost dat drept erou in urmaatacului terorist de pe Manchester Arenade anul trecut, pentru ca ar fi acordat ajutor victimelor, a fost condamnat la patru ani si trei luni de inchisoare, pentru ca a furat bunuri de la persoanele ranite, relateaza Reuters.

Christopher Parker era in zona Machester Arena cand un atentator sinucigas a detonat o bomba in holul Manchester Arena, la sfarsitul concertului Arianei Grande. Au murit atunci 22 de persoane, iar alte 500 au fost ranite.

Parker, in varsta de 33 de ani, le-a spus reporterilor ca, dupa explozie acesta s-a grabit sa ajunga la Manchester Arena si a a mers in ajutorul victimelor. Acesta a stat la capataiul unei fete care si-a pierdut ambele picioare in explozie, dar si langa o femeia grav ranita care, ulterior i-a murit in brate.

Povestea sa a fost distribuita intens si au fost stransi si bani pentru el, peste 52.000 de lire.

Parker a fost condamnat la patru ani si trei luni de inchisoare, marti, dupa ce la o audiere anterioara a recunoscut ca a furat poseta unei femei si un telefon mobil de la o adolescenta de 14 ani, ambele ranite grav in timpul atacului.

El a pledat vinovat si pentru frauda, pentru ca a folosit un card furat dintr-un restaurant.