O explozie puternica s-a inregistrat, luni seara, langa Manchester Arena, in fata culoarelor de iesire, la cateva minute dupa terminarea concertului artistei pop Arianei Grande. Politia britanica vorbeste de 22 de morti si 59 de raniti. Investigatorii spun ca ar putea fi vorba despre un atentator sinucigas care a detonat bomba cand lumea iesea de la concert. Atacul a fost revendicat de ISIS.

Explozie pe Manchester Foto: youtube.com

Politia cauta piste acum daca nu exista o retea de atentatori sinucigasi considerand suspect modul in care sinucigasul a putut ajunge asa de aproape de public. Se ia in calcul chiar existenta unei celule islamiste si exista temerea ca ar putea urma si alte atacuri.

La concert au participat peste 20 de mii de persoane, majoritatea tineri. Un purtator de cuvant al Arianei Grande a declarat ca aceasta nu a patit nimic.

------------------------------

19:25: Autorul atentatul sinucigas, identificat drept Salman Abedi, un britanic de origine libiana in varsta 22 de ani

17:30: Politia din Manchester va revizui masurile de securitate la toate evenimentele publice si va desfasura politisti inarmati la evenimente sportive, dupa atacul cu bomba de seara trecuta.

14:50:Atentatul a fost revendicat de Statul Islamic, potrivit agentiei de propaganda a gruparii jihadiste, Amaq, citata de AFP.

13:59Un barbat de 23 de ani a fost arestat in legatura cu atentatul din Manchester (AFP)

13:36: Centrul comercial Arndale din Manchester a fost evacuat, martori afirma ca au auzit o "bubuitura puternica".

12:38: Politia din Manchester le cere din nou cetatenilor sa evite centrul orasului, cat timp serviciile de urgenta lucreaza la locul atacului de aseara.

10:41: Statia Victoria Coach din Londra a fost inchisa temporar din cauza unui pachet suspect.

10:00: Klaus Iohannis, mesaj pe Twitter: "Revoltat si intristat de vestile teribile din Manchester. Gandurile noastre se indreapta catre victime si cei apropiati lor. Solidaritate cu Marea Britanie."

9:38:Premierul francez Edouard Philippe ii indeamna pe cetateni sa fie "vigilenti" dupa "atacul abominabil" din Manchester.

9:24: Politia din Manchester: "Prioritatea noastra este sa stabilim daca atacatorul facea parte dintr-o retea (terorista - n.red.)".

9:22: Politia din Manchester crede ca autorul atacului este un atentator sinucigas care a murit in timpul exploziei.9:05: 22 de morti si 59 de raniti, cel mai recent bilant - Politia din Manchester. (The Guardian)

9:20: Seful Politiei din Manchester confirma ca printre victime se numara si copii.

9:05: 22 de morti si 59 de raniti, cel mai recent bilant - Politia din Manchester. (The Guardian)

8:50: O conferinta de presa a sefilor politiei din Manchester este asteptata in aceasta dimineata.

8:35: Premierul conservator Theresa May si rivalul sau laburist Jeremy Corbyn au decis sa isi suspende campania electorala pentru alegerile legislative din 8 iunie, dupa atentat.

07:00"Sunt distrusa. Din toata inima, imi pare foarte, foarte rau. Nu am cuvinte", a scris Ariana Grande, pe contul sau de Twitter.

06:39Ambasadorul Romaniei in Marea Britanie, Dan Mihalache, a declarat pentru Digi24 ca, pana in prezent, nu au fost identificati romani printre victime.

05:30 Locuitori si hoteluri din Manchester ofera cazare celor care s-au aflat la concertul de la Manchester Arena, potrivit news.ro. De asemenea, taxiurile ofera curse gratuite pentru cei care doresc sa ajunga acasa.

05:10 Guvernul Regatului Unit, condus de premierul Theresa May, se va reuni de urgenta marti la ora locala 9.00, dupa explozia de la Manchester soldata luni seara cu 19 morti si circa 50 de raniti, transmite televiziunea Sky News, preluata de Reuters.

05:05 Facebook a activat optiunea "safety check" in urma exploziei de la Manchester Arena, astfel incat cei care s-au aflat la concertul Arianei Grande sau in zona arenei sa isi poate anunta familia si prietenii ca sunt in siguranta.

04:30 In jurul Arenei e liniste acum. Doua elicoptere survoleaza zona, iar politia face razii in imprejurimi

04:22 Atentatorul sinucigas ar fi fost identificat (CNN)

04:10 Investigatorii presupun ca atentatorul purta o vesta care sa ascunda explozibilul si ca s-a apropiat neobservat la una din intrarile Manchester Arena in timp ce publicul iesea de la concert. Se vehiculeaza in continuare posiblitatea ca atentatul sa fie un atac organizat, posibil opera unei celule teroriste.

04:05 Martor pentru CNN: Explozia s-a auzit la ora 22:40 (ora locala) si am simtit suflul exploziei in piept. Eram la concert impreuna cu fratele meu de 9 ani. Am evacuat Arena pe culoare din partea opusa celei in care a avut loc explozia.

04:00 CNN: S-a confirmat ca explozia a avut loc la iesirea din Arena si nu in incinta.

"Putem confirma ca a avut loc un incident cand oamenii au parasit aseara spectacolul Ariana Grande. Incidentul a avut loc in afara locului de desfasurare intr-un spatiu public, iar gandurile si rugaciunile noastre se indreapta catre victime", a declarat politia marti pe Twitter.

Politia va sustine in scurt timp o conferinta de presa

03:40: Martorii sustin ca au vazut pe jos mai multe fragmente rezultate ca urmare a exploziei bombei improvizate.

Politia analizeaza inregistrarile video pentru a cauta posibili suspecti

03:31 Investigatorii spun ca ar putea fi vorba despre un atentator sinucigas care a detonat bomba cand lumea iesea de la concert. Politia cauta piste acum daca nu exista o retea de atentatori sinucigasi considerand suspect modul in care sinucigasul a putut ajunge asa de aproape de public. Se ia in calcul chiar existenta unei celule islamiste si exista temerea ca ar putea urma si alte atacuri.

Atacul nu a fost revendicat pana acum de nicio grupare terorista

03:20 Politia britanica: Incidentul, tratat ca un posibil atentat terorist

Explozie pe Manchester Arena

Explozie pe Manchester Arena

Foto: Twitter

03:04 Explozia a avut loc pe culoarele de iesire la cateva minute dupa terminarea concertului, potrivit CNN.

02:55 Serviciul de ambulanta ii roaga pe oameni sa sune doar daca este vorba de o urgenta pentru a nu aglomera liniile de urgenta

02:48 Martor pentru CNN: Eram langa scena cand am auzit o explozie puternica in partea opusa a scenei si am vazut mai multi oameni pe jos. Oamenii s-au speriat dar nu s-au panicat foarte tare, iar evacuarea s-a facut in ordine.

02:44Reprezentantii Transporturilor au anuntat ca au inchis circulatia in zona. Intr-o inregistrare de langa Arena se vad mai multe ambulante care se indreapta spre incinta.

02:26 Intr-o postare pe Facebook, Greater Manchester Police a declarat: "Serviciile de urgenta raspund in prezent la rapoartele unei explozii de la Manchester Arena. Exista o serie de decese confirmate si multe persoane ranite. Detalii despre numarul de victime vor urma cat mai curand posibil.", potrivit CNN.

Foarte multi copii si tineri la concertul Arianei Grande

Foarte multi copii si tineri la concertul Arianei Grande

Foto: Wikipedia

  • stirea se actualizeaza