Presupusul atacator sinucigas care a comis luni seara un atentat cu bomba la finalul unui concert in Manchester (Marea Britanie) a fost identificat drept Salman Abedi, au declarat marti oficiali americani, pentru Reuters.

Atentat in ManchesterFoto: Captura YouTube

Doi dintre oficiali, care au fost in contact cu autoritatile britanice, au informat ca suspectul a fost identificat drept Salman Abedi sau Salman Ramadan Abedi si se crede ca a calatorit la Manchester, din Londra, cu trenul, scrie Reuters.

O a treia sursa guvernamentala americana a precizat la randul sau ca atentatorul a fost identificat drept Salman Abedi.

UPDATE: Politia britanica a confirmat marti seara ca cel care a omorat 22 de persoane in atacul sinucigas cu bomba comis in Manchester a fost identificat drept Salman Abedi, in varsta de 22 de ani.

"Pot sa confirm ca individul suspectat de comiterea atrocitatii de aseara este Salman Abedi, in varsta de 22 de ani", a declarat presei seful Politiei din Manchester, Ian Hopkins, adaugand ca nu va oferi si alte detalii despre Abedi la acest moment.

"Prioritatea noastra, precum si a departamentului antiterorism din politie si a partenerilor nostri in domeniul securitatii, este in continuare de a stabili daca acesta a actionat singur sau in cadrul unei retele mai largi", a explicat comisarul de politie.

Ce se stie despre Salman Abedi

Potrivit presei britanice, citata de AFP, Salman Abedi este un britanic de origine libiana, nascut la Manchester in 1994. Daily Telegraph scrie ca el era cel de-al treilea din cei patru copii ai familiei.

Parintii sai sunt ambii nascuti in Libia si au fugit de regimul lui Muammar Gaddafi, gasind refugiu in Marea Britanie. La inceput au locuit la Londra, apoi in cartierul rezidential din Fallowfield, la sud de Manchester, potrivit presei.

Potrivit The Guardian, politia a perchezitionat marti o casa din acest cartier in care locuia presupusul atacator, procedand la o "explozie controlata" pentru a putea patrunde in locuinta.

Anchetatorii au perchezitionat de asemenea domiciliul fratelui suspectului, situat tot la sud de Manchester.

Cei doi frati frecventau moscheea locala din Didsbury, mai afirma The Guardian.

Politia din Manchester mai anuntase in cursul zilei de marti arestarea unui barbat de 23 de ani in legatura cu atentatul sinucigas in care si-au pierdut viata 22 de oameni, inclusiv copii, la iesirea de la un concert, luni seara. Potrivit presei, acest tanar retinut de politie ar fi fratele lui Salman Abedi.

"Putem sa confirmam arestarea unui barbat de 23 de ani in sudul Manchester-ului", a precizat politia, intr-un comunicat.

Autorul atentatului a murit dupa ce a declansat un dispozitiv exploziv, mai precizase politia.

Premierul britanic Theresa May anuntase anterior ca politia cunoaste identitatea autorului atacului.

"Politia si serviciile de informatii cred ca stiu identitatea, dar nu o pot confirma la acest stadiu", a spus May.