Platforma Twitter a primit sesizari din partea mai multor utilizatori cu privire la mesajul in care presedintele american Donald Trump vorbeste despre "butonul nuclear mai mare si mai puternic" decat al liderului nord-coreean Kim Jong-un, insa serviciul de social media sustine ca acesta nu ii incalca termenii.

Donald TrumpFoto: Agerpres/AP

Replica publicata de Trump in noaptea de marti spre miercuri a ridicat din nou semne de intrebare in randul utilizatorilor de Twitter privind incalcarea regulilor platformei de catre presedintele american, noteaza News.ro.

Dupa ce Kim Jong-un a spus, in mesajul de Anul Nou, ca are pe birou un "buton nuclear", Trump a raspuns: "Sa il informeze cineva din regimul lui saracit si infometat ca si eu am un buton nuclear, dar e mult mai mare si mai puternic decat al lui si butonul meu functioneaza".

In urma acestui mesaj, numerosi utilizatori de Twitter, inclusiv mai multe celebritati de la Hollywood - intre care Mark Ruffalo si George Takei -, au vrut sa stie daca presedintele a incalcat termenii de folosire a platformei.

Mesajul lui Trump a fost raportat, iar mai multi utilizatori i-au scris direct CEO-ului Jack Dorsey.

In raspunsul transmis automat de Twitter se arata: "Am verificat atent sesizarea si am descoperit ca nu a existat nicio incalcare a regulilor Twitter privind comportamentul abuziv".

Miercuri, reprezentantii Twitter au confirmat pentru The Hollywood Reporter ca mesajul lui Trump nu a incalcat termenii privind continutul abuziv.

Potrivit regulilor platformei, este considerat comportament abuziv un mesaj care are ca tinta o persoana sau un grup, daca raportarea a fost facuta de tinta mesajului abuziv sau de un "spectator" si in cazul in care comportamentul poate face obiectul unei stiri sau este de interes public.