Un cutremur cu magnitudinea 6 a avut loc vineri dimineata devreme in Iranul de Est, langa orasul Kerman, a anuntat Institutul american de geofizica (USGS).

Seismul a fost inregistrat la 10 km adancime, la 58 km nord-est de Kerman. Acesta a fost urmat de un soc de magnitudine 5, aproximativ zece minute mai tarziu, a mai spus USGS.

Centrul seismologic al Universitatii din Teheran a raportat un cutremur de 6,1, urmat de alte doua: unul de 5,1 si celalalt de 4, la 59 de kilometri nord de Kerman, nu departe de localitatea Hojedk.

"In timpul unui interviu telefonic, subprefectul ne-a spus ca momentan nu a fost raportat niciun deces, dar au existat daune in mai multe sate locuite", a spus la televiziunea de stat Hossein-State. Ali Mehrabizadeh, seful celulei de criza din provincia Kerman.

Potrivit unui alt oficial local citat de mass-media, "drumurile care duc la unele sate au fost blocate si zidurile unor cladiri vechi s-au prabusit". Locuitorii din Kerman au iesit pe strada, in timp ce soferii se indreapta spre statiile de benzina, informeaza presa locala.

Celula de criza s-a reunit la Kerman pentru a evalua situatia, iar echipele de politie au fost trimise la sate pentru o evaluare initiala, potrivit unui oficial provincial intervievat de televiziunea de stat.

Cutremurul din provincia Kermanshah, din vestul Iranului, de acum aproape trei saptamani a ucis 505 persoane, potrivit ultimelor evaluari ale autoritatilor.