Bilantul cutremurului cu magnitudinea 7,3 care s-a produs la granita dintre Iran si Irak arata ca peste 400 de persoane si-au pierdut viata, iar alti peste 2.500 de oameni au fost raniti, in timp ce echipele de salvare cauta zeci de oameni sub daramaturi, relateaza Reuters.

17.40: Numarul mortilor a crescut la peste 400.

Potrivit Agentiei de Stiri a Studentilor Iranieni ISNA, bilantul mortilor a crescut la 328, iar 2.500 de oameni sunt raniti.

Bilantul anterior annuntat era de 164 de persoane, potrivit lui Behnam Saeedi, purtatorul de cuvant al Organizatiei Nationale de Management al Dezastrelor din aceasta tara.

Oficialii se asteapta ca bilantul victimelor sa creasca in Iran, cand echipele de salvare vor ajunge la toti cei prinsi sub daramaturi.

Seismul a fost resimtit in mai multe zone din Iran, dar provincia cea mai afectata este Kermanshah, care a anuntat trei zile de doliu.

Peste 97 de victime au fost in orasul Sarpol-e Zahab din Kermanshah, la aproximativ 15 kilometri de granita cu Irakul. Spitalul principal al orasului a fost grav avariat si se lupta sa trateze sute de persoane ranite, a anuntat televiziunea de stat.

Oficialii au mai anuntat ca cel putin patru oameni au murit in Irak, iar alte peste 50 de persoane au fost ranite.

Cutremurul, cu magnitudinea 7,3, a avut epicentrul la 32 de kilometri de orasul irakian Halabja, la o adancime de 33.9 kilometri.Seismul a produs panica pe strazile capitalei irakiene Bagdad, oamenii iesind pe strazi. La moscheile din Bagdad si din alte localitati irakiene s-au spus rugaciuni la difuzoare.

Cutremurul a fost resimtit si in Turcia.