Vladimir Putin i-a inmanat personal pasaportul rusesc actorului american Steven Seagal si a spus ca spera ca gestul arata o „normalizare” a relatiilor incordate cu Washingtonul, scrie The Guardian.

Putin cu pasaportul rusesc al lui SeagalFoto: Russia Today

Stand la o masa din Kremlin in cadrul unei intalniri televizate, presedintele rus i-a aratat starului hollywoodian unde sa semneze pe pasaport. Apoi cei doi s-au ridicat si au dat mana, Putin spunand ca il felicita, iar Seagal raspunzand in rusa: „multumesc foarte mult”.

Putin a declarat ca adaugarea lui Seagal pe lista celebritatilor care au dobandit cetatenia rusa in ultimii ar ar putea fi vazuta ca „un semn de normalizare a relatiilor dintre tarile noastre”.

Seagal a spus ca pasaportul primit inseamna „o mare onoare”, iar Putin a raspuns ca sper ca ca „relatia personala dintre ei se va mentine si va continua”.

Presedintele rus i-a acordat lui Seagal cetatenia rusa recent, arata un decret publicat pe 1 noiembrie pe site-ul oficial al Kremlinului, potrivit Sputnik News.

Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitry Peskov, a spus ca actorul a aplicat pentru obtinerea cetateniei acum ceva timp si ca sunt cunoscute “sentimentele calde” pe care le are fata de Rusia.

In septembrie, Seagala spus ca ia in considerare posibilitatea obtinerii cetateniei ruse.

El a explicat ca vrea acest lucru pentru ca doreste sa petreaca mai multe luni pe an cu prietenii lui din Rusia.