Candidatul Partidului Popular Democrat din Republica Moldova, Iurie Leanca, va renunta miercuri la cursa electorala pentru presedintie, au declarat HotNews surse informate.

Iurie Leanca renunta la alegerile prezidentialeFoto: Guvernul Romaniei

Decizia vine in contextul in care, tot miercuri, candidatul Partidului Democrat,Marian Lupu, a anuntat ca se retragedin competitia pentru alegerile prezidentiale ce vor avea loc duminica.

In urma cu doua saptamani, Maia Sandu a fost desemnata drept candidat comun la prezidentiale pentru trei partide politice de peste Prut.

In conditiile acestor evenomente este aproape cert ca ea va intra in turul doi cu candidatul socialistilor, Igor Dodon, politician cu vederi pro-ruse explicite.

Decizia de miercuri a luni Leanca vine in contextul in care in ultimele doua saptamania fost indemnat “insistent” de Joseph Daul, liderul popularilor europeni sa renunte si el in favoarea Maiei Sandu.

"Regret profund ca liderul Partidului Popular European din Moldova (PPEM), Iurie Leanca, si-a aratat un sprijin redus si s-a retras din procesul de negociere si gasire a unui candidat comun, contrar promisiunii facute delegatiei PPE in mai 2016. De segmentarea electoratului de centru-dreapta beneficiaza doar pro-rusii si oligarhii care nu au nici un interes in a avea o Moldova prospera si democratica. Avand in vedere numirea Maiei Sandu, il indemn insistent pe Iurie Leanca sa se retraga din cursa si sa sprijine candidatul comun", a declarat presedintele PPE la mijlocul lunii octombrie.