Salah Abdeslam, suspectul numarul 1 in atentatele din Paris soldate cu 130 de morti, in 13 noiembrie, a fost arestat vineri dupa-amiaza in cursul unei operatiuni a politiei in Bruxelles, au declarat surse politienesti, citate de AFP.

Capturarea lui Salah AbdeslamFoto: Captura Rtlinfo.be

Aceleasi surse au afirmat ca Salah Abdeslam este ranit la un picior.

UPDATE Au aparut imagini video cu arestarea lui Salah Abdeslam

Sunt "doi raniti" in urma asaltului asupra unei locuinte din Molenbeek, a declarat primarul comunei, Françoise Schepmans.

O persoana a incercat sa fuga in timpul actiunii politiei si a fost impuscata de politie in strada.

Un elicopter survola zona la sfarsitul dupa-amiezii.

Salah Abdeslam, 26 de ani, un francez de origine marocana, un mic delicvent radicalizat care locuia in Molenbeek, este suspectat ca a jucat un rol cheie in atentatele jihadiste din Paris.

Acesta a disparut dupa atentate.

Urmarirea celui mai cautat om din Europa s-a accelerat brusc dupa ce au fost descoperite amprente ale sale intr-un apartament perchezitinat marti in capitala belgiana.

_________

22:45 Procurorul federal al Belgiei a informat ca, in total, cinci persoane au fost arestate vineri in urma operatiunii politiei, care a durat circa patru ore, scrie Reuters.

Un purtator de cuvant al procurorului a precizat ca, pe langa Salah Abdeslam si un alt suspect arestat in legatura cu atentatele de la Paris, autoritatile au mai retinut alti trei oameni, toti membri ai familiei care l-a adapostit pe Abdeslam.

22:05 Premierul Belgiei confirma ca politia l-a capturat pe principalul suspect al atacurilor de la Paris (Reuters)

Premierul belgian Charles Michel a confirmat ca trei suspecti au fost arestati vineri in urma raidului politiei in districtul Molenbeek, inclusiv cel mai cautat dintre fugari dupa atacurile de la Paris din noiembrie.

Intr-o conferinta de presa sustinuta impreuna cu presedintele francez Francois Hollande, Michel a afirmat ca actiunile de vineri reprezinta "un rezultat foarte important in lupta pentru democratie, pentru valorile pe care dorim sa le intruchipam impotriva acestei abominabile forme de obscurantism".

19:01 Salah Abdeslam a fost arestat la Bruxelles, scrie si AFP, care citeaza surse politienesti

18:57 Cel putin inca un barbat ar fi baricadat intr-o cladire din Molenbeek

18:55 Imagini din Molenbeek

Grosse opération en cours à Molenbeek pour...de dh_be

18:46 Presedintele francez Francois Hollande afirma ca nu detine o confirmare ca principalul suspect in atacurile de la Paris a fost arestat la Bruxelles

18:40 Cotidianul belgian La Libre afirma ca doua persoane au fost ranite in raidul politie, printre care si Salah Abdeslam

18:30 Cotidianul belgian DH afirma ca Salah Abdeslam ar fi fost prins in viata

Parchetul federal, citat de agentia Belga, nu a oferit alte detalii, dar potrivit cotidianului La Libre Belgique, au fost auzite focuri de arma si un barbat ar fi cazut "la pamant".

O persoana a fost ranita - posibil ucisa - in cursul acestui raid al politiei, au informat la randul lor ziarul belgian L'Echo si postul RTL, citate de Reuters.

RTL relateaza ca unul dintre jurnalistii sai a vazut o persoana cazand la pamant, care probabil a decedat.

Ziarul belgian DH, citat de Reuters, spune ca Salah Abdeslam a fost ranit in schimburile de focuri.

Politia nu a putut fi contactata pentru confirma.

Parchetul federal belgian a anuntat vineri ca amprentele lui Salah Abdeslam, un suspect-cheie in atentatele din 13 noiembrie de la Paris, cautat in continuare autoritati, au fost descoperite in apartamentul perchezitionat marti la Forest, in regiunea bruxelleza.