Amprentele lui Salah Abdeslam, un suspect-cheie in atentatele din 13 noiembrie de la Paris, cautat in continuare autoritati, au fost descoperite in apartamentul perchezitionat marti la Forest, in regiunea bruxelleza, a informat vineri Parchetul federal belgian, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"S-a confirmat ca amprentele lui Salah Abdeslam au fost gasite in apartamentul din Forest", a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al parchetului federal, Eric Van Der Sypt, care a refuzat sa faca orice alt comentariu, "in interesul anchetei".

Anterior, postul public de televiziune belgian RTBF anuntase ca indiciile arata ca este "foarte probabil" ca Salah Abdeslam sa fie unul dintre cei doi indivizi care au reusit sa fuga in timpul raidului efectuat marti de politie in zona Bruxelles si in cursul caruia un islamist inarmat a fost ucis de un lunetist al politiei.

"Potrivit informatiilor noastre, este foarte probabil ca el sa fie unul dintre cei doi indivizi care au scapat in timpul schimbului de focuri", a scris RTBF pe site, referindu-se la raidul de marti, citeaza Reuters.

Salah Abdeslam, 26 de ani, suspectat ca a avut un rol-cheie in pregatirea atentatelor de la Paris soldate cu 130 de morti, a disparut dupa ce a parasit Parisul cu ajutorul unor prieteni, imediat dupa atacuri, aminteste Agerpres. Pe 14 noiembrie, in jurul orei locale 14.00, el a ajuns in cartierul Schaerbeek din Bruxelles. Potrivit presei locale, el s-ar fi ascuns timp de trei saptamani intr-un apartament unde amprenta sa ADN a fost gasita pe 10 decembrie de anchetatori.

Marti dupa-amiaza, o echipa formata din sase anchetatori franco-belgieni s-a prezentat pentru o perchezitie de rutina la un apartament din Forest, in sud-vestul capitalei belgiene, unde acestia au fost intampinati cu tiruri de arma automata.

Unul dintre cei trei barbati aflati in apartamentul a fost ucis de un lunetist al politiei, insa ceilalti doi au fugit si sunt in continuare cautati.

Suspectul ucis a fost identificat in persoana lui Belkaid Mohammed, un algerian nascut in iulie 1980. El locuia ilegal in Belgia, unde era cunoscut de autoritatile judiciare doar pentru un furt comis in 2014. Alaturi de cadavrul sau au fost gasite o pusca kalasnikov, o carte despre salafism, un drapel al organizatiei Stat Islamic, precum si 11 incarcatoare de kalasnikov si foarte multe munitii, potrivit parchetului.