Presedintele Frantei, Francois Hollande, a negat informatiile conform carora ar fi acceptat sa plateasca Rusiei despagubiri pentru anularea contractului privind navele Mistral, relateaza BBC News online, conform Mediafax.Hollande a explicat ca deocamdata nu s-a ajuns la niciun acord, contrazicandu-l pe un consilier al presedintelui Rusiei, Vladimir Putin.

Francois HollandeFoto: Agerpres

"Discutiile continua. Voi lua o decizie saptamanile urmatoare", a declarat Francois Hollande intr-o conferinta de presa.

Franta a anulat vanzarea navelor Mistral Rusiei pe fondul crizei din Ucraina. Contractul pentru vanzarea navelor militare avea valoarea de 1,2 miliarde de euro, iar Rusia a platit un avans de 840 de milioane de euro.

Prima dintre cele doua nave militare - "Vladivostok" - urma sa fie predata Rusiei in noiembrie 2014, in timp ce a doua - "Sevastopol" - ar urma sa ajunga in Rusia in toamna anului 2015. Franta a anulat vanzarea navelor Mistral Rusiei pe fondul crizei din Ucraina. Contractul pentru vanzarea navelor militare avea valoarea de 1,2 miliarde de euro, iar Rusia a platit un avans de 840 de milioane de euro.

Un consilier al presedintelui Vladimir Putin, Vladimir Kojin, a declarat joi pentru agentia rusa de stat RIA Novosti ca Parisul si Moscova si-au incheiat negocierile asupra sumei pe care Franta urmeaza sa o plateasca pentru ca nu a livrat un portelicopter de tip Mistral.

Kojin nu a spus despre ce suma este vorba, dar a precizat ca aceasta va fi anuntata atunci cand va fi anulat contractul.

Contractul, in valoare totala de 1,2 miliarde euro, ar fi reprezentat cea mai mare vanzare de armament de catre un stat membru NATO catre Rusia.

Francois Hollande declara la inceputul acestei saptamani, luni seara, ca urmeaza sa ia "in saptamanile urmatoare" o decizie cu privire la livrarea catre Rusia a navelor de tip Mistral.