Premierul nu poate rezolva singur problemele Republicii Moldova, am incercat sa explic acest lucru liderilor aliantei de guvernare, dar PL și PD au refuzat categoric să discute cu mine, a scris marti pe Facebook Maia Sandu, cea care pana ieri parea favorita la sefia Guvernului.

Maia SanduFoto: Captura YouTube

Pana la urmaa fost nominalizat de catre presedintele Nicolae Timoftiliberal-democratulValeriu Strelet.

"Mulțumesc tuturor pentru sprijinul și încrederea acordate în ultimele zile. Susținerea dumneavoastră înseamnă enorm de mult pentru mine și m-a determinat să accept responsabilitatea mandatului și să încep dialogul pentru desemnarea în calitate de prim-ministru al Republicii Moldova. Totodată, trebuie să înțelegem cu toții că buna funcționare a unui stat nu poate fi asigurată de o singură instituție, fie ea și guvernul. Un stat de drept se bazează pe un ansamblu de instituții care trebuie să funcționeze armonios, sincronizat și să aibă obiective și interese comune, respectiv bunăstarea cetățeanului și progresul societății”, scrie pe site-ul de socializare Maia Sandu, ministrul interimar al educatiei in Republica Moldova.

"Decizia de a-mi asuma conducerea guvernului nu este suficientă pentru atingerea acestor obiective în lipsa unei viziuni comune despre democrație a tuturor instituțiilor de care depinde funcționarea statului. Prim-ministrul nu poate rezolva singur problemele curente cu care se confruntă economia și societatea Moldovei, atît timp cît alte instituții ale statului nu funcționează corect, fapt evident pentru oricine din cele întîmplate în ultimele luni. Am încercat să explic aceste lucruri liderilor care au creat alianța de guvernare, însă, cu regret, nu am avut această șansă, deoarece conducerea celor două partide (PL și PD) a refuzat categoric să discute cu mine”, spune Maia Sandu.

"Îmi exprim, încă o dată, convingerea că această țară va avea șansa să devină un stat democratic, care să ofere un trai decent cetățenilor săi, dacă oamenii onești și profesioniști vor reuși să-și unească eforturile pentru a împinge lucrurile în direcția dorită de toți”, mai transmite fosta favorita la sefia Executivului de la Chisinau.