Valeriu Strelet, candidatul oficial la functia de prim-ministru al Republicii Moldova este unul dintre cei mai bogati deputati. Politicianul locuieste intr-o casa de lux, estimata de expertii imobiliari la opt milioane de lei moldovenesti (aproape 400.000 de euro). El are doua apartamente, trei terenuri, trei automobile si detine actiuni la trei companii, potrivitRISE Moldova. Pe locuinta sa din Chisinau apare un ochi incadrat intr-un triunghi,simbol pe care Vladimir Voronin (seful Partidului Comunistilor) l-a calificat drept masonic.

HotNews.roFoto: Hotnews

Desi este de aproape 22 de ani in politica a stat mai mult in umbra. Cea mai importanta functie a fost cea de sef al fractiunii PLDM in Parlament, arata rise.md.

Candidatul PLDM la functia de prim-ministru al Republicii Moldova, Valeriu Strelet, este de origine din satul in satul Tareuca, raionul Rezina, scrie siUnimedia.

Valeriu Strelet a absolvit Facultatea de Istorie la USM, in 2005 a absolvit Facultatea Economie Generala si Drept de la ASEM, iar in 2004 a terminat Institutul European de Studii Politice.

In 1993, Strelet a activat in calitate de profesor de politologie si istorie a culturii la Liceul Roman-Francez Gh.Asachi din Chisinau.

In 1994-1995 - seful sectiei publicitate la Fondul de investitii pentru privatizare CAIS. Din 1996 pana in 2003 este director general SRL BIOPROTECT. In perioada noiembrie 2006 - august 2009 a fost presedinte si ulterior membru al Consiliului retelei locale din Moldova, Pactul Global ONU al Responsabilitatii Sociale Corporative.

In 2002 devine subsecretar general al Partidului Social Liberal, iar in 2007devine vicepresedinte al Partidului Liberal Democrat.

In 2009 este ales deputat din partea PLDM, iar in 2011 ajunge sa conduca fractiunea parlamentara a liberal-democratilor.

Vorbeste romana, rusa, franceza si engleza. Strelet este casatorit cu Aurelia Braguta si are patru copii.

Valeriu Strelet si-a postat pe Facebook diplomele de studii. Fostul premier de la Chisinau, Chiril Gaburici a demisionat dupa un scandal major privind diplomele sale de studii.

Presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a semnat decretul oficial de numire a lui Valeriu Strelet in functia de premier al Republicii Moldova,informeaza Unimedia. Nominalizarea luni Strelet a aparut surprinzator luni seara, dupa ce mai multe zile parea ca prim-ministru va fi actualul ministru al educatiei, Maia Sandu.