Statele Unite sunt dispuse sa aiba o atitudine flexibila in negocierea unui acord nuclear cu regimul din Coreea de Nord, afirma emisarul special american Sydney Seiler.

Racheta Coreea de NordFoto: Hotnews

"Acordul nuclear cu Iranul demonstreaza valoarea si posibilitatile pe care le ofera negocierile", a declarat Sydney Seiler, emisarul special american pe tema negocierilor nucleare cu regimul de la Phenian, potrivit The Guardian, citat de Mediafax.

"Acordul a demonstrat disponibilitatea noastra, cand avem omologi dispusi la negocieri, si demonstreaza flexibilitatea atunci cand Coreea de Nord ia decizia de a alege alt drum", a explicat Seiler.

Intr-un discurs rostit sambata, liderul regimului stalinist de la Phenian, Kim Jong-Un, a facut declaratii impotriva Statelor Unite.

"A trecut definitiv vremea in care Statele Unite ne santajau cu arme nucleare. Acum suntem noi o sursa de temeri pentru Statele Unite", a spus Kim Jong-Un, intr-un discurs in fata veteranilor, referindu-se la presupusele capabilitati atomice ale Coreei de Nord.

Saptamana trecuta, Coreea de Nord anunta ca nu este interesata de negocieri cu Statele Unite privind programul nuclear.

Se estimeaza ca Nordul dezvolta o racheta balistica intercontinentala, dar opinia specialistilor este ca mai are ani de lucru pana la lansarea acesteia. De asemenea, Phenian-ul lucreaza la miniaturizarea unui foscos nuclear pe care sa-l monteze pe o astfel de racheta.