Coreea de Nord a ridicat un nou turn de lansare, mai inalt, la baza sa de rachete, posibil pregatind lansarea unei rachete de raza lunga pentru a marca o importanta aniversare din octombrie, informeaza agentia de presa sud-coreeana Yonhap, citata de Reuters.

Racheta Coreea de NordFoto: Hotnews

Turnul inalt de 67 de metri va fi capabil sa sustina trimiterea unei rachete cu o raza mai mare decat cea lansata in decembrie 2012.

Acea lansare a fost considerata a fi avut succes in trimiterea unui obiect pe orbita.

Coreea de Nord are interdictie din partea Consiliului de Securitate a ONU sa realizeze teste cu tehnologii de rachete balistice, dar a sfidat avertismentele internationale si sanctiunile pentru a-si desfasura programele nucleare si balistice.

“Estimarea noastra este ca Nordul va folosi noul si imbunatatita rampa de lansare Tongchang-ri pentru a trimite o racheta cu o raza mai mare decat cea a Unha-3 (racheta lansata in 2012)”, a declarat Yonhap o sursa din guvernul sud-coreean.

Lansarea va avea loc probabil in preajma aniversarii a 70 de ani de la intemeierii Partidului Muncitorilor, ce guverneaza Coreea de Nord, a mai spus sursa citata.

Se estimeaza ca Nordul dezvolta o racheta balistica intercontinentala, dar opinia este ca mai are ani de lucru pana la lansarea acesteia. De asemenea, Phenian-ul lucreaza la miniaturizarea unui foscos nuclear pe care sa-l monteze pe o astfel de racheta.