Armata israeliana a anuntat duminica dimineata incheierea armistitiului umanitar si reluarea operatiunilor sale militare in Fasia Gaza, in replica la "tirurile continue de rachete lansate de Hamas", transmite AFP. "Ca urmare a tirurilor continue de rachete lansate de Hamas in timpul armistitiului umanitar (...), armata isi va relua imediat activitatea in Fasia Gaza, in aer, pe mare si la sol", potrivit unui comunicat.

Israelul reia ofensiva militara in GazaFoto: Captura YouTube

Ora 17.00 Netanyahu: Hamas isi incalca propriul armistitiu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a acuzat duminica miscarea Hamas ca isi incalca propriul armistitiu, in cadrul unor interviuri acordate mai multor posturi de televiziune americane, transmite AFP.

"Ei isi incalca prorpiul armistitiu. In aceste circumstante, Israelul va face tot ce trebuie sa faca pentru a-si apara poporul", a declarat el pentru CNN.

Ora 13.30 Hamas accepta instituirea unui armistitiu umanitar de 24 de ore, incepand cu ora 11.00 GMT (14.00, ora Romaniei), anunta miscarea islamista intr-un comunicat.

Ora 13.20 Cel putin sapte palestinieni au fost ucisi duminica in Fasia Gaza, unde armata israeliana si-a reluat ofensiva, dupa o zi de armistitiu, au informat serviciile locale de urgeta

Ora 10.55 Au fost reluate raidurile israeliene, trei palestinieni ucisi - serviciile de urgenta

Trei palestinieni au fost ucisi duminica dimineata, in Gaza, la scurt timp dupa reluarea operatiunilor militare israeliene in teritoriul palestinian, au informat serviciile locale de urgenta. Doi barbati au fost ucisi in urma unor tiruri de aertilerie in apropiere de frontiera israeliana, in centrul Fasiei Gaza, iar un al treilea in apropiere de Khan Yunis, in sud, a precizat un purtator de cuvant al serviciilor de urgenta.

Raspunzand favorabil unei cereri ONU, cabinetul de securitate israelian a acceptat sambata seara sa prelungeasca pana duminica la miezul noptii un armistitiu umanitar instituit sambata dimineata.

Insa Hamas a respins aceasta prelungire si a reluat in cursul serii tirurile de rachete inspre Israel. Aproximativ 25 de rachete au vizat azi-noapte teritoriul israelian, potrivit armatei, care a raspuns cu "tiruri de artilerie localizate".

Potrivit celui mai recent bilant anuntat de serviciile de urgenta locale, conflictul, intrat duminica in a 20-a zi, s-a soldat cu moartea a 1.049 de palestinieni, in mare parte civili. Alte 6.000 au fost raniti.

De partea israeliana, 43 de militari si-au pierdut viata, precum si trei civili.