Programa scoala in Anglia va suferi schimbari precum fractii si programare la copiii de clasa intai (varsta de 5 ani), se arata in versiunea finala care a venit ca urmare a eforturilor ministrului Educatiei, Michael Gove, de a revolutiona modul de invatamant in scolile engleza, scrie The Guardian.

Scolile vor fi nevoite sa foloseasca imprimante 3-D la orele de design si tehnologie.

Ultimele versiuni ale programei nationale include schimbari la variantele provizorii aspru criticate in iarna, cand au fost lansate in dezbatere. Materii precum istoria si geografie au fost schimbate masiv. Citeste mai multe despre apriga dezbatere aici.

Copiii de clasa intai nu vor mai invata editare de text, ci vor invata sa scrie chiar ei programe si sa le testeze.

La matematica, cei de noua ani vor invata inmultirea de pana la 12 ori, iar copiii de 7 ani vor studia tehnici de design pe calculator.

Premierul David Cameron a laudat noua programa ca "riguroasa, provocatoare si dura". "Ca parinte, este exact genul de scoala pe care as vrea sa o primeasca si copiii mei. Si ca prim-ministru stiu ca aceasta revolutie in educatie este critica pentru prosperitatea Marii Britanii in urmatoarele decenii".

Ce a spus ministrul Gove despre schimbari: "Aceasta noua programa este o fundatie pentru deprinderi vitale avansate, de care universitatile si business-urile au nevoie - precum redactare de eseuri, rezolvare de probleme, modele matematice si programare pe computer".

Elevii vor fi invatati de asemenea, de la o varsta mult mai frageda, despre siguranta pe internet, inclusiv despre cum sa iti pastrezi private informatiile.

Noua programa se va aplica doar in scolile din Anglia.